Stufat de iepure

Este perfect pentru o masă în familie sau pentru ocazii speciale.\

stufat de iepure jpg

Ingrediente

1 iepure tăiat în bucăți mai mici

2 linguri capere

4 cepe

ulei

4 cartofi medii

200 g pastă de tomate

400 g roșii descojite

50 g zahăr

2 morcovi

4 frunze de dafin

1 pahar mare vin roșu

1½ pahar apă

sare

piper

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie adâncă și rumenești ușor iepurele pe toate părțile, apoi îl dai deoparte.

În tigaia în care ai prăjit iepurele, călești ceapa tocată până devine translucidă, adaugi roșiile descojite tocate, morcovii tăiați rondele. Acoperi oala și lași să fiarbă 10 minute la foc mic.

Torni apoi vinul, adaugi pasta de roșii și zahărul și amesteci. Pui carnea de iepure, frunzele de dafin, sare și piper și mai lași să fiarbă aproximativ 1 oră. Cu 15 minute înainte de a da oala de pe foc, adaugi cartofii și caperele.