Stufat de iepure
Este perfect pentru o masă în familie sau pentru ocazii speciale.\

Ingrediente
1 iepure tăiat în bucăți mai mici
2 linguri capere
4 cepe
ulei
4 cartofi medii
200 g pastă de tomate
400 g roșii descojite
50 g zahăr
2 morcovi
4 frunze de dafin
1 pahar mare vin roșu
1½ pahar apă
sare
piper
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie adâncă și rumenești ușor iepurele pe toate părțile, apoi îl dai deoparte.
În tigaia în care ai prăjit iepurele, călești ceapa tocată până devine translucidă, adaugi roșiile descojite tocate, morcovii tăiați rondele. Acoperi oala și lași să fiarbă 10 minute la foc mic.
Torni apoi vinul, adaugi pasta de roșii și zahărul și amesteci. Pui carnea de iepure, frunzele de dafin, sare și piper și mai lași să fiarbă aproximativ 1 oră. Cu 15 minute înainte de a da oala de pe foc, adaugi cartofii și caperele.