Sufleu cu şuncă şi busuioc
Am aromat această budincă cu puţin busuioc pentru a-i da o aromă deosebită.
Ingrediente (6 porţii) 6 ouă 35 g unt 6 felii de şuncă de Praga 1 legătură busuioc proaspăt 400 ml lapte 350 g smântână dulce 6 linguriţe amidon de porumb sare piper
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Tai şunca fâşii. Speli busuiocul şi tai frunzele, păstrând însă câteva întregi. Ungi cu puţin unt fiecare formă de sufleu. Pui fâşiile de şuncă şi busuiocul tocat pe fundul fiecărei forme.
Amesteci ouăle cu amidonul. În timp ce baţi bine ouăle, torni în fir subţire laptele şi smântâna dulce. Pui compoziţia peste şuncă şi busuioc. Presari sare şi piper după gust, apoi, la final, frunzele întregi de busuioc.
Laşi la copt 20 de minute, evitând să deschizi uşa cuptorului cât timp sufleurile sunt la copt. Serveşti cât sunt calde.