Sufleu de ficat
Dacă nu ai chef să mănânci o porţie de ficat prăjit sau la cuptor, simplu, eventual cu o garnitură, poţi prepara cu succes un sufleu din ficat de porc.
Ingrediente (1 tavă)
500 g ficat porc 6 ouă 100 g făină 150 g unt 350 ml lapte 50 g caşcaval sare piper pătrunjel verde
Mod de preparare
Opăreşti bine ficatul, îl cureţi de pieliţe, îl dai prin maşina de tocat şi-l căleşti în 50 g de unt. Restul de unt se amestecă cu făina şi laptele şi se fierbe sosul obţinut 10-15 minute la foc mic. Se condimentează şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, ficatul şi caşcavalul ras. La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci la foc iute până când se rumeneşte sufleul. Îl decorezi cu pătrunjel verde.