Supă cu perișoare

Supa cu perișoare este un preparat tradițional românesc, consistent și reconfortant, perfect pentru zilele reci.

supa cu perisoare jpg

Ingrediente

Pentru perișoare

500 g piept de pui tocat

2 ouă

1 ceapă

3 căței de usturoi

2 linguri pesmet

1 lingură parmezan

sare

piper

Pentru supă

2 l supă de pui sau de legume

1 ceapă

2 morcovi

1 țelină mică

2 linguri parmezan ras

1 mână de paste

1 lingură ulei

1 lingură pătrunjel tăiat fin

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci carnea tocată cu ceapa și cu usturoiul mărunțite, cu pesmetul și cu ouăle bătute separat. Omogenizezi și încorporezi 2 linguri de parmezan, sare și piper, după gust. Dai compoziția la rece 10 minute, formezi perișoarele și le lași deoparte.

Pentru supă, speli, cureți și tai cubulețe ceapa, țelina și morcovii, apoi le călești în ulei încins. Amesteci, pui sare și piper, după gust și torni supa. Lași la fiert până se înmoaie legumele, apoi adaugi perișoarele. Fierbi până se ridică la suprafață, adaugi pastele și le ţii conform indicațiilor de pe ambalaj.

Dai supa deoparte și o servești cu zeamă de lămâie, decorată cu parmezan și cu pătrunjel.