Supă de cartofi cu şuncă şi caşcaval
O combinaţie mai puţin întâlnită, supa de cartofi cu şuncă şi caşcaval este extrem de gustoasă şi nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie. Încearcă-o şi tu!
De ce ai nevoie pentru a pregăti supa de cartofi cu şuncă şi caşcaval
650 g cartofi
450 ml supă de pui
100 g morcov ras
50 g ceapă tocată
55 g unt
30 g făină
500 ml apă
sare, după gust
piper, după gust
200 g caşcaval
220 g şuncă
175 g porumb congelat
Cum pregăteşti supa de cartofi cu şuncă şi caşcaval
Într-un vas amesteci cartofii, tăiaţi cubuleţe, supa de pui, morcovul şi ceapa. Dai la fiert şi acoperi pentru aproximativ 10-15 minute, sau până când cartofii devin moi.
Topeşti untul într-o oală, apoi adaugi făina şi apa treptat, sare şi piper, după gust. Fierbi 2 minute până se îngroaşă sosul. Torni amestecul peste supa de pui şi cartofi. Încorporezi caşcavalul şi amesteci până se topeşte complet. Aşezi deasupra şunca şi porumbul. Serveşti după ce s-a răcit puţin cu extra caşcaval pe deasupra.
Sursa http://therecipecritic.com