Supă de curcan cu legume. Cea mai bună reţetă

supa curcan legume jpeg

Consumat în unele părţi ale lumii ca preparat tradiţional de Crăciun, curcanul poate fi gătit pe tot parcursul anului, în cele mai diverse moduri. Escalopul, de exemplu, se prepară foarte simplu, la tigaie, scăzut în puţin ulei de măsline, eventual cu puţină ceapă tocată şi, înainte de a fi servit, cu smântână. Această supă de curcan cu legume este cea mai bună reţetă pe care noi am încercat-o şi ne-a plăcut foarte mult.

Supă de curcan cu legume. Cea mai bună reţetă - Ingrediente

1 pulpă de curcan 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă 3 ardei (galben, portocaliu) 1 praf de şofran zeamă de lămâie sare piper

Supă de curcan cu legume. Cea mai bună reţetă - Cum se prepară

Se spală carnea şi se pune la fiert în apă rece. Se adună spuma cu grijă în timpul fierberii, apoi se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 30-40 de minute, până când este bine pătrunsă. Se scoate carnea deoparte, se completează cu apă ­până la trei litri şi se adaugă legumele curăţate şi spălate, dar întregi. Se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute. Se strecoară legumele, se trec prin blender morcovii, rădăcina de pătrunjel şi cartofii (restul legumelor se aruncă), iar piureul obţinut se pune în supă. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă un praf de şofran şi se lasă să dea în câteva clocote. Se ia de pe foc, se adaugă zeamă de lămâie, după gust, şi se serveşte caldă, cu rasolul de curcan şi pâine prăjită. Poftă bună la cea mai bună reţetă de supă de curcan cu legume!