Supă de dovleac cu perișoare de porc
Iată o rețetă savuroasă pentru supă de dovleac cu perișoare de porc, perfectă pentru zilele mai răcoroase.
Ingrediente
800 g dovleac
2 morcovi
2 linguri ulei
2 cartofi
sare
piper negru
1 l supă de legume
1 ceapă
1 vârf de cuțit nucșoară
verdeață proaspătă
Ingrediente pentru perișoare
400 g carne tocată, de porc
1 ceapă mică
50 g pesmet
1 ou
sare
piper negru
Mod de preparare
Pregătești legumele pentru supă: cureți dovleacul, morcovii, ceapa și cartofii. Tai dovleacul cuburi mici, iar pe celelalte le tai mărunt.
Călești ceapa în 2 linguri de ulei, până devine translucidă. Adaugi morcovii, cartofii și dovleacul în oală, amesteci bine și le călești încă 5 minute.
Într-un bol, amesteci carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, oul, pesmetul, sare și piper. Formezi perișoarele de mărimea unei nuci.
Torni supa peste legume și aduci în punctul de fierbere. Reduci focul, adaugi perișoarele și lași să fiarbă la foc mic 25 de minute, până când carnea este fiartă. Adaugi sare, piper negru și nucșoară după gust. Amesteci bine și mai lași pe foc încă 3 minute.
Torni supa în boluri și pui deasupra verdeață tocată fin.