Supă de dovleac cu perișoare de porc

Iată o rețetă savuroasă pentru supă de dovleac cu perișoare de porc, perfectă pentru zilele mai răcoroase.

supa de dovleac cu perisoare jpg

Ingrediente

800 g dovleac

2 morcovi

2 linguri ulei

2 cartofi

sare

piper negru

1 l supă de legume

1 ceapă

1 vârf de cuțit nucșoară

verdeață proaspătă

Ingrediente pentru perișoare

400 g carne tocată, de porc

1 ceapă mică

50 g pesmet

1 ou

sare

piper negru

Mod de preparare

Pregătești legumele pentru supă: cureți dovleacul, morcovii, ceapa și cartofii. Tai dovleacul cuburi mici, iar pe celelalte le tai mărunt.

Călești ceapa în 2 linguri de ulei, până devine translucidă. Adaugi morcovii, cartofii și dovleacul în oală, amesteci bine și le călești încă 5 minute.

Într-un bol, amesteci carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, oul, pesmetul, sare și piper. Formezi perișoarele de mărimea unei nuci.

Torni supa peste legume și aduci în punctul de fierbere. Reduci focul, adaugi perișoarele și lași să fiarbă la foc mic 25 de minute, până când carnea este fiartă. Adaugi sare, piper negru și nucșoară după gust. Amesteci bine și mai lași pe foc încă 3 minute.

Torni supa în boluri și pui deasupra verdeață tocată fin.