Supă de pui cu cartofi şi ridichi
Un meniu special trebuie neapărat să conţină şi o ciorbă bună. Sau supă. Cum este această supă de pui cu cartofi şi ridichi.
Ingrediente pentru supă de pui cu cartofi şi ridichi
500 g cartofi 3 linguri ulei 1 l supă de pui sau de legume 200 ml smântână sare 2 legături ridichi 40 g unt 2 linguri năsturel pentru decor
Mod de preparare pentru supă de pui cu cartofi şi ridichi
Cureţi cartofii de coajă şi îi tai cubuleţe potrivite. Încingi uleiul într-o cratiţă mai înaltă şi îi prăjeşti uşor. Adaugi supa şi laşi să fiarbă până se înmoaie. Amesteci smântâna cu puţină supă caldă, după care o pui în oală, amestecând continuu. Condimentezi cu sare, după gust. Speli ridichile, le tai felii potrivit de subţiri, le pui într-o tigaie în care ai topit untul şi le laşi să se înmoaie puţin. Pui supa în castronele, adaugi la fiecare porţie ridichi şi decorezi cu năsturel. Serveşti supa de pui cu cartofi şi ridichi cu produse de patiserie sau crutoane.