Supă de pui cu găluşte
Pregăteşte o supă plină de legume proaspete şi vei obţine o sursă excelentă de substanţe nutritive.
De ce ingrediente ai nevoie pentru supă Pentru supă: 800 g pui 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 foaie de dafin sare piper 2 l apă o legătură de pătrunjel Pentru găluşte: 50 g griş 75 g făină de grâu 30 g unt 2 ouă sare piper Cum prepari supă de pui cu găluşte Speli şi tai bucăţi carnea de pui, apoi o pui la fiert în apă. Îndepărtezi spuma formată ori de câte ori este nevoie. Separat încălzeşti untul, peste care adaugi ceapa şi o laşi la călit. Adaugi ceapa călită peste carne, morcovul, ţelina şi foile de dafin, apoi laşi supa sa fiarbă. Speli şi toci pătrunjelul. În timp ce fierbe supa, pregăteşte găluştele astfel, pui într-un bol adânc grişul, făina, untul la temperatura camerei, ouăle, sare, piper. după gust, apoi le omogenizezi. Formezi găluştele cu ajutorul unei linguriţe şi le pui în supa clocotită. După 30 de minute strecori supa, apoi o laşi în continuare pe foc, 20 de minute, iar când dă în clocot opreşti şi serveşti cu pătrunjel.