Supă de pui cu legume
Supa de pui cu legume este reconfortantă,plină de savoare și ideală pentru a te încălzi în zilele friguroase.

Ingrediente
500 g piept de pui
2 l apă
1 ceapă mare
2 morcovi
1 păstârnac
2 tulpini de țelină
1 linguriță sare
3-4 boabe de piper negru
1 frunză de dafin
150 g broccoli
150 g fasole verde
1 ardei gras roșu
100 g porumb
1 cartof mare
pătrunjel proaspăt
zeamă de lămâie
Mod de preparare
Pui bucățile de pui într-o oală mare, adaugi apă, ceapa, morcovii, păstârnacul, țelina tăiate cubulețe, frunza de dafin, sarea și boabele de piper. Aduci supa la fierbere, la foc mediu, îndepărtând spuma formată deasupra. Reduci focul și lași să fiarbă încet 30 de minute, până când carnea de pui este fragedă. Adaugi broccoliul, fasolea verde, ardeiul gras, cartoful cubulețe și porumbul. Fierbi totul la foc mic încă 15 minute, până când legumele sunt fragede, dar își păstrează textura.
Guști supa și potrivești de sare și piper. Adaugi pătrunjelul tocat fin înainte de servire. Supa se servește fierbinte, cu un strop de zeamă de lămâie pentru un gust proaspăt.