Supă de pui cu orz
Să înlocuim clasicul ingredient pentru supă, tăiţeii cu orzul. De asemenea, zeama de lămâie şi pătrunjelul vor aduce o aromă deosebită acestui preparat.
Ingrediente:
10 căni de apă un piept de pui tăiat bucăţele o ceapă medie tăiată în 4 8 căţei de usturoi(4 lăsaţi întregi, 4 tocaţi mărunt) 2 frunze de dafin cimbru tocat pătrunjel tocat o jumătate de linguriţă de pudră de ardei iute 2 morcovi medii tăiaţi bucăţele 2 rădăcini de ţelină tăiate bucăţele o linguriţă şi jumătate de sare 2 linguriţe de coajă de lămâie rasă 2 linguriţe de ulei de măsline
Mod de preparare:
Puneţi într-o cratiţă pe foc mediu, apa, puiul, ceapa, căţeii de usturoi, frunzele de dafin, cimbrul, pătrunjelul, pudra de ardei iute, morcovii şi ţelina. Se lasă pe foc o oră şi jumătate, amestecând din când în când. Fierbeţi orzul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce este gata, turnaţi-l în oala pentru supă şi asezonaţi cu sare.
Presăraţi coajă de lămâie şi pătrunjel deasupra.
Sursa: marthastewart.com