Supă de pui cu tăieței
Supa de pui cu tăieței este un adevărat balsam pentru trup și suflet.

Ingrediente
1 pui
3 morcovi
1 țelină
1 păstârnac
1 ceapă
1 rădăcină de pătrunjel
sare
piper
1 linguriță ghimbir ras
pătrunjel, pentru servit
Pentru tăieței:
2 ouă
făină cât cuprinde
sare
Mod de preparare
Speli și opărești puiul tăiat bucăți, arunci apa, speli bine bucățile și le pui la fiert în 5 litri de apă. Spumezi de câte ori este nevoie.
Între timp, speli și cureți legumele, apoi le pui în supă. Adaugi sare și piper, după gust, și le lași să fiarbă, la foc domol.
Separat, prepari tăiețeii. Frămânți un aluat din ouă, făină cât cuprinde și sare, după gust, până obții o cocă moale și ușor de modelat. Întinzi o foaie subțire și îi tai fâșii mici tăiețeii, îi scuturi de făină și îi lași la uscat.
Când carnea și legumele s-au fiert, dai vasul deoparte, strecori supa și dezosezi puiul. Așezi vasul din nou pe foc, adaugi ghimbirul, carnea tăiată, rondele de morcovi și, când începe să clocotească, pui tăiețeii și mai lași la fiert 10 minute.
Servești supa presărată cu pătrunjel verde tăiat fin.