Supă de vită acrișoară
Supă de vită acrișoară este o mâncare tradițională, bogată și reconfortantă, perfectă pentru zilele reci sau când dorești un preparat consistent și plin de arome.
Ingrediente
500 g carne de vită
2 litri apă
1 ceapă mare
2 morcovi
1 rădăcină păstârnac
1 țelină mică
3 cartofi medii
2 linguri oțet
sare
piper
2 foi de dafin
pătrunjel proaspăt
100 g smântână
Mod de preparare
Fierbi carnea de vită tăiată cubulețe în 2 litri de apă la foc mic, îndepărtând spuma care se formează la suprafață. După aproximativ 30 de minute, adaugi ceapa întreagă, morcovii tăiați rondele, păstârnacul și țelina tăiate cuburi, foile de dafin, sarea și piperul. Continui să fierbi la foc mic aproximativ 1 oră sau până când carnea și legumele sunt fragede.
Adaugi cartofii tăiați cuburi și oțetul și mai lași supa să fiarbă încă 15-20 de minute, până când cartofii sunt fierți. Torni smântâna, ajustezi condimentele după gust, apoi torni supa în boluri. Garnisești cu pătrunjel proaspăt.