Supă de vită acrișoară

Supă de vită acrișoară este o mâncare tradițională, bogată și reconfortantă, perfectă pentru zilele reci sau când dorești un preparat consistent și plin de arome.

supa de vita acrisoara jpg

Ingrediente

500 g carne de vită

2 litri apă

1 ceapă mare

2 morcovi

1 rădăcină păstârnac

1 țelină mică

3 cartofi medii

2 linguri oțet

sare

piper

2 foi de dafin

pătrunjel proaspăt

100 g smântână

Mod de preparare

Fierbi carnea de vită tăiată cubulețe în 2 litri de apă la foc mic, îndepărtând spuma care se formează la suprafață. După aproximativ 30 de minute, adaugi ceapa întreagă, morcovii tăiați rondele, păstârnacul și țelina tăiate cuburi, foile de dafin, sarea și piperul. Continui să fierbi la foc mic aproximativ 1 oră sau până când carnea și legumele sunt fragede.

Adaugi cartofii tăiați cuburi și oțetul și mai lași supa să fiarbă încă 15-20 de minute, până când cartofii sunt fierți. Torni smântâna, ajustezi condimentele după gust, apoi torni supa în boluri. Garnisești cu pătrunjel proaspăt.