Supă gulaş
Încearcă o supă de vită aromată, după o reţetă ungurească, sigur îţi va plăcea!
De ce ai nevoie ca să prepari supă gulaş:
1 lingură ulei
1 ceapă medie, tocată
1 ardei gras mediu verde, tocat
1 ardei gras mediu roşu, tocat
330 g muşchi de vită, tăiat bucăţele
1 lingură paprika
1 linguriţă măghiran uscat, mărunţit
1 linguriţă seminţe de chimen, uşor zdrobite
sare
piper măcinat
4 căni supă de vită
330 g cartofi, tăiaţi cuburi
1 cană de roşii în bulion zdrobite
1 linguriţă oţet roşu din vin
smântână
pătrunjel verde tocat
Cum prepari supă gulaş:
Încălzeşti ulei într-o tigaie la foc mediu-mare. Adaugi ceapa, ardeii verde şi roşu şi căleşti până încep să se înmoiaie, circa 3 minute. Pui carnea de vită, paprika, măghiranul, seminţele de chimen, sarea şi piperul, după gust. Căleşti, amestecând, până când carnea nu mai e roz, 3-5 minute.
Torni şi supa, cartofii şi roşiile şi laşi să dea un clocot, apoi reduci focul şi laşi să fiarbă uşor, fără capac, amestecând din când în când, până când se înmoaie cartofii şi supa s-a îngroşat puţin, circa 20 minute. Adaugi oţetul. Când pui supa în boluri, ornezi cu câte 1 lingură smântână şi pătrunjel, după gust.
Sursa: http://www.eatingwell.com