Tăiţei cu pui şi legume
La 19 februarie, a început Noul An chinezesc, al Caprei de Lemn. De la masa de sărbătoare, spun chinezii, nu trebuie să lipsească amestecul de legume, ce aduce armonie în casă, puiul, care vine cu sănătate, şi merele, ce simbolizează înţelepciune şi pace.
Ai nevoie de
150 g noodles (sau tăiţei fără ou) 500 g piept pui 1 pungă amestec chinezesc de legume 2 linguri soia 1 linguriţă ghimbir 1 linguriţă zahăr brun 1 ardei iute, tăiat fin 1 linguriţă amidon 5 căţei usturoi ulei
Mod de preparare
Prepari tăiţeii conform indicaţiilor de pe ambalaj. Speli, cureţi şi tai cuburi pieptul de pui. Îl aşezi într-un bol şi torni puţin sos de soia. Le ţii 15 minute. Încingi uleiul în wok sau în tigaie şi prăjeşti cuburile de carne de pui. Le rumeneşti rapid pe ambele părţi, apoi adaugi legumele congelate şi sotezi uşor. Torni apă atât cât să le acopere şi restul de sos de soia, zahărul brun, ardeiul iute, usturoiul mărunţit, ghimbirul şi laşi la foc cam 10 minute. Adaugi amidonul şi mai ţii pe foc 5 minute şi pui tăiţeii. Amesteci şi laşi 1 minut şi opreşti focul. Serveşti tăiţeii calzi.