Tartă cu bacon
O poţi servi alături de o salată şi astfel vei avea un fel principal delicios. Iar combinaţia de bacon şi ouă va fi cu siguranţă una pe gustul tău.
De ce ai nevoie pentru tartă cu bacon
Pentru aluat
350 g făină
175 g unt
1 praf de sare
1 gălbenuş
Pentru umplutură
10 felii bacon
2 cepe
200 g smântână
4 ouă
sare
piper
Cum se prepară tarta cu bacon
Amesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi gălbenuşul şi sarea şi amesteci până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Întinzi o foaie, o pui în tavă şi dai la cuptor 10 minute.
Toci baconul şi-l căleşti, adaugi ceapa tocată şi ţii pe foc, amestecând constant, până când ceapa devine aurie. Dai deoparte. Baţi ouăle cu smântâna, asezonezi cu sare şi piper şi pui ceapa. Pui umplutura peste blat şi dai din nou tava la cuptor 30 de minute.
Sursa: http://www.trailstotable.com