Tartine cu bacon

tartine  cu bacon jpeg

Sunt aperitivul potrivit pentru orice start al unui meniu îndelung aşteptat.

Ingrediente

200 g bacon sau costiţă afumată 250 g brânză de vaci 100 g telemea de oi 2 linguri smântână 2 fire de ceapă verde 1 lingură mărar tocat felii de pâine prăjită

Mod de preparare

Se ­taie baconul sau costiţa bucăţele mici şi se prăjesc, într-o tigaie de teflon, fără ­adaos de grăsime, ­până devin crocante, apoi se scot pe prosoape ­absorbante. Separat, se freacă brânza de vaci cu tele­meaua de oi rasă şi cu smântâna, se adaugă ceapa, mărarul, tocate mărunt, câteva bucăţele de bacon şi se ­amestecă bine. Se ung feliile de ­pâine prăjită cu amestecul de brânză, se garnisesc cu baconul rămas şi se ­servesc.