Tocană de vită cu legume, în stil francez
Cine ar fi crezut că preparatele franţuzeşti sunt atât de uşor de făcut, încât le poţi încerca chiar la tine acasă? Cel mai bun exemplu este această tocană de vită cu legume.
De ce ai nevoie pentru tocană de vită
6 felii bacon
200 g morcovi
3-4 cepe
200 g ciuperci
1,5 kg carne de vită
4 linguri ulei
4 linguri făină
800 ml supă de vită
400 ml vin roşu
3 linguri pastă de tomate
3 căţei de usturoi
1 frunză dafin
cimbru
sare
piper
pătrunjel
Cum se prepară tocana de vită
Pui feliile de bacon într-o oală şi le laşi până când se rumenesc, apoi le scoţi şi le dai deoparte. În grăsimea de la bacon căleşti cepele şi morcovii, ambele tocate. Când s-au înmuiat, adaugi ciupercile şi le laşi până când se evaporă sucul lăsat. Scoţi legumele din cratiţă, pui carnea de vită tăiată cubuleţe, amesteci constant şi o laşi până când îşi schimbă culoarea.
Torni uleiul, 200 ml supă de vită şi adaugi făina. Laşi să dea câteva clocote, pui restul de supă, vinul, pasta de tomate, usturoiul, cimbrul şi foaia de dafin. Laşi să fiarbă până când începe să se înmoaie carnea, adaugi legumele, sare şi piper după gust. Acoperi şi mai ţii pe foc 30 de minute. Înainte să serveşti, adaugi baconul rupt şi presari pătrunjel tocat.