Tocăniţă de carne şi cartofi

tocanita carne cartofi jpeg

Prepară cea mai bună tocăniţă de carne şi cartofi pentru acest sfârşit de săptămână.

Ingrediente

600 g carne de viţel 2 linguri ulei 3 cepe potrivite 1 ardei gras 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 2 foi de dafin oregano uscat busuioc uscat 1 crenguţă de cimbru sos de roşii sare piper

Mod de preparare

Tai carnea bucăţi potrivite şi o fierbi împreună cu ceapa tocată şi două linguri de ulei. Adaugi morcovul trecut prin răzătoare, ardeiul tăiat cubuleţe, foile de dafin, sare şi piper, după gust. Acoperi cu apă şi laşi totul la fiert, aproximativ 30 de minute, până când carnea este bine pătrunsă. Adaugi usturoiul tăiat feliuţe sau zdrobit, oregano, busuioc, cimbru, sos de roşii (sau bulion). Potriveşti gustul de sare şi laşi să mai fiarbă câteva clocote, pentru a se aromatiza. Scoţi foile de dafin şi serveşti tocăniţa caldă.