Tocăniţă de pui cu 40 de căţei de usturoi

tocanita jpeg

Această tocăniţă de pui  cu 40 de căţei de usturoi este un preparat clasic francez. Chiar dacă la prima vedere ţi se va părea că sunt prea mulţi căţei de usturoi, după ce se vor găti, vei avea cel mai aromat pui.

De ce ai nevoie pentru tocăniţă

1 kg pulpe de pui dezosate

2 linguri ulei

40 căţei de usturoi

cimbru

mărar

100 ml vin alb

100 ml supă de pui

sare

piper

pătrunjel

Cum se prepară tocăniţa

Dai drumul la cuptor. Tai pulpele de pui în jumătăţi. Încingi uleiul într-o cratiţă şi rumeneşti pulpele de pui pe ambele părţi. Le scoţi pe o farfurie şi aşezi în locul lor căţeii de usturoi curăţaţi, mărar tocat, cimbru, sare şi piper, după gust. Torni vinul şi omogenizezi, având grijă să iei pojghiţa care s-a prins de baza vasului.

Când usturoiul începe să-şi schimbe culoarea şi să se rumenească, aşezi înapoi puiul . Torni supa de pui, acoperi şi bagi vasul la cuptor. Laşi să fiarbă până când scade sosul şi carnea s-a pătruns. Serveşti cu pătrunjel proaspăt.

Sursa http://www.jocooks.com

http://www.jocooks.com