Tocăniţă de pui cu 40 de căţei de usturoi
Această tocăniţă de pui cu 40 de căţei de usturoi este un preparat clasic francez. Chiar dacă la prima vedere ţi se va părea că sunt prea mulţi căţei de usturoi, după ce se vor găti, vei avea cel mai aromat pui.
De ce ai nevoie pentru tocăniţă
1 kg pulpe de pui dezosate
2 linguri ulei
40 căţei de usturoi
cimbru
mărar
100 ml vin alb
100 ml supă de pui
sare
piper
pătrunjel
Cum se prepară tocăniţa
Dai drumul la cuptor. Tai pulpele de pui în jumătăţi. Încingi uleiul într-o cratiţă şi rumeneşti pulpele de pui pe ambele părţi. Le scoţi pe o farfurie şi aşezi în locul lor căţeii de usturoi curăţaţi, mărar tocat, cimbru, sare şi piper, după gust. Torni vinul şi omogenizezi, având grijă să iei pojghiţa care s-a prins de baza vasului.
Când usturoiul începe să-şi schimbe culoarea şi să se rumenească, aşezi înapoi puiul . Torni supa de pui, acoperi şi bagi vasul la cuptor. Laşi să fiarbă până când scade sosul şi carnea s-a pătruns. Serveşti cu pătrunjel proaspăt.
Sursa http://www.jocooks.com