Tocăniță de vițel

Tocănița de vițel este un preparat gustos și plin de savoare, perfect pentru prânz sau cină.

tocanita de vitel jpg

Ingrediente

1 kg carne de vițel

¼ cană făină

5 morcovi

¼ linguriță piper proaspăt măcinat

5 lingurițe ulei vegetal

2 cartofi mari

2 linguri oțet de vin roșu

1 cană vin roșu

3 căni supă de legume

2 lingurițe sare

2 frunze de dafin

1 ceapă medie

Mod de preparare

Într-un castron, amesteci făina cu piperul și adaugi carnea de vițel tăiată în cuburi mai mari. Tăvălești bucățile de vită prin făină, apoi le pui la rumenit într-o cratiță. Le gătești bine pe toate părțile, apoi dai deoparte.

În același vas, adaugi oțetul și vinul și gătești la foc mediu-mare, răzuind, cu o lingură de lemn, bucățile rumenite de la carne. Adaugi apoi carnea, frunzele de dafin și supa de legume și aduci la punctul de fierbere la foc mic.

Acoperi cratița și lași la fiert, îndepărtând, din când în când, surplusul de grăsime de la suprafața lichidului. Lași să fiarbă aproximativ o oră, până ce carnea se frăgezește, apoi adaugi legumele tăiate după bunul plac și mai lași la fiert până ce acestea sunt gătite, încă 25 de minute. Dacă ți se pare că nu are suficient sos, mai poți adăuga apă. Condimentezi cu sare și piper, îndepărtezi foile de dafin și servești în boluri.