Tort de orez cu pui

torte de orez cu pui jpeg

Orezul este ingredientul de bază în bucătăria japoneză, chineză şi, în general, în aproape toate bucătăriile lumii. Sănătoase şi extrem de uşor de gătit, preparatele culinare pe bază de orez sunt din ce în ce mai mult agreate şi de europeni. Aşadar, poftiţi la o porţie zdravănă de tort de orez cu pui.

Tort de orez cu pui - Ingrediente (1 tavă)

1 kg piept de pui 1 ceapă 1 ardei gras roşu 1 legătură pătrunjel sare piper ulei 2 căni orez 2 căni apă 100 g caşcaval

Tort de orez cu pui - Mod de preparare

Încingi ulei într-o tigaie şi sotezi ceapa, apoi adaugi puiul tăiat bucăţele, sare şi piper. Laşi 5 minute şi dai focul mai încet pentru alte 10 minute, până se face puiul. Laşi deoparte.

Speli orezul şi îl fierbi într-o cratiţă cu apă şi puţină sare, la foc mic. Spre final, amesteci cu ardeiul gras tăiat şi mai laşi 10 minute pe foc. Când e gata, amesteci cu pătrunjel tocat.

Încingi ulei într-o tavă rotundă. Adaugi jumătate din cantitatea de orez şi aşezi peste bucăţile de pui. Acoperi cu restul de orez. Apeşi uşor, mai adaugi puţină supă de pui şi bagi la cuptor 20 de minute. Cu zece minute înainte de a scoate, presari caşcaval răzuit pe deasupra. Serveşti călduţ.