Varză cu cârnați

varza cu carnati jpg

Această reţetă adună într-un bol toată savoarea din varză, e săţioasă şi reconfortantă.

Ingrediente

1 varză mare

1 lingură cimbru uscat

500 g cârnați proaspeți

1 ceapă

1 pahar vin alb sec

2 morcovi

1 ardei iute tăiat

2 linguri ulei

sare

piper

2 foi dafin

Mod de preparare

Dai deoparte primele foi de la varză, o tai pe jumătate și o toci fideluță. O freci cu sare și o lași deoparte să lase apa.

Tai cârnații felii rotunde, îi așezi într-o cratiță cu ulei și îi prăjești pe ambele părți, apoi îi scoți pe hârtie de bucătărie să se scurgă de ulei.

Între timp, tai ceapa mărunt, cureți morcovii și îi dai prin răzătoarea mare. Pui ceapa în uleiul în care ai prăjit cârnații, amesteci, pui sare și piper, după gust, adaugi morcovii și călești totul câteva minute, apoi adaugi varza stoarsă bine și ardeiul iute. Amesteci, pui foile de dafin, cimbrul și torni vinul. Acoperi și lași la gătit, amestecând din când în când. Guști, iar când varza s-a înmuiat, scoți foile de dafin, așezi deasupra feliile de cârnați și mai ții pe foc 10 minute, ca să se combine aromele.