Vinete şi dovlecei umpluţi
Merită să încerci această reţetă atunci când vrei să pregăteşti ceva gustos celor dragi.
De ce ingrediente ai nevoie pentru vinete şi dovlecei umpluţi 2 vinete 2 dovlecei 400 g carne de vită tocată 100 g orez 1 ou 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă pastă de ardei 3 roşii 2 linguriţe ulei cimbru sare piper
Speli şi scurgi orezul. Clăteşti vinetele şi dovleceii, le tai capetele şi încă o dată pe jumatate, iar cu ajutorul unei linguriţe, le scoţi miezul.
Cureţi ceapa, o mărunţeşti şi o pui la călit în ulei, încorporezi pasta de ardei iute şi o omogenizezi.
Într-un bol, amesteci carnea cu orezul, oul, ceapa călită, pătrunjelul spălat şi mărunţit, apoi condimentezi cu sare, piper şi cimbru, după gust.
Umplii jumătăţile cu această compoziţie, cu menţiunea, să nu le umplii până în margine, deoarece orezul se va umfla prin fierbere.
Într-o cratiţă, nu foarte lată, aşezi în picioare, jumătăţile umplute unul lângă altul. Speli roşiile, pui pe fiecare câte o felie, iar cu restul de roşii rămas, le mărunţeşti şi le presari în jurul lor. Acoperi cu apă cât să îi cuprindă şi dai cratiţa la cuptor pentru 1 oră şi jumătate.
Serveşti cald.
Sursa www.cahidesultan.net