Aperitiv cu cartofi
În doar 45 de minute poţi prepara un aperitiv delicios, triunghiuri umplute cu cartofi. Dacă nu mai ai răbdare să le încerci, iată care este reţeta!
De ce ai nevoie pentru aperitiv cu cartofi
1 pachet aluat foitaj
1 ceapă
3 cartofi
2 căţei de usturoi
1 ardei iute
200 g mazăre
coriandru
sare
piper
1 ou
1 lingură ulei
Cum se prepară aperitiv cu cartofi
Laşi aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei. Cureţi cartofii şi-i fierbi în apă cu sare. Îi scurgi şi-i pasezi.
Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa şi usturoiul tocate. Când ceapa devine sticloasă pui cartofii pasaţi, mazărea, ardeiul iute tocat, sare, piper şi coriandru după gust. Ţii pe foc 1-2 minute, amesteci şi dai deoparte.
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Tai aluatul pătrate şi aşezi în centru câte o lingură de umplutură. Lipeşti capetele şi presezi uşor cu o furculiţă. Ungi fiecare triunghi cu ou şi-l aşezi în tavă. Dai tava la cuptor până când se rumenesc triunghiurile.
Sursa: http://www.cookwithkushi.com