Ardei copți cu cușcuș

ardei copti cu cuscus jpg

Îţi plac ardeii umpluţi? Încearcă reţeta de ardei copți cu cușcuș.

Ingrediente

5 ardei grași

2 cepe

2 morcovi

150 g cușcuș

200 ml apă

2 căței de usturoi

ulei

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Tai mărunt ceapa, dai prin răzătoarea mică morcovii și călești într-o tigaie la foc mic.

Fierbi apa și adaugi o linguriță de ulei, apoi cușcușul, amesteci bine, acoperi vasul și-l lași așa 15 minute. După ce cușcușul s-a umflat, adaugi legumele călite, usturoiul mărunțit, sare și piper și amesteci pentru încorporare.

Speli bine ardeii, tai capacul la fiecare cu tot cu coadă și le dai deoparte, îi cureți bine de semințe și nervuri și îi umpli cu cușcușul cu legume. Pui capacul cu codiță, îi așezi într-un vas de sticlă sau ceramic în care ai pus puțină apă și dai la cuptor până când se rumenesc.