Ardei în stil grecesc
Ardeii în stil grecesc îmbină legumele proaspete, brânza și ierburile aromatice într-un preparat simplu și foarte gustos.

Ingrediente
4 ardei capia
200 g brânză feta
80 g măsline Kalamata fără sâmburi
ceapă verde
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1/2 linguriță oregano uscat
piper negru, proaspăt măcinat
pătrunjel proaspăt, pentru decor
½ lămâie, pentru stropit la servire
Mod de preparare
Speli ardeii, îi tai pe lung și îndepărtezi semințele și nervurile. Toci ceapa verde și măslinele mărunt.
Într-un bol, tai feta cubulețe. Adaugi ceapa verde tocată fin, măslinele și oregano. Torni o lingură de ulei de măsline și presari piper după gust. Amesteci bine compoziția.
Umpli jumătățile de ardei cu acest amestec și le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropești cu restul de ulei de măsline. Coci 20-25 de minute, până ce ardeii sunt rumeniți pe margini. Presari pătrunjel tocat și stropești cu puțin suc de lămâie chiar înainte de servire.