Ardei în stil grecesc

Ardeii în stil grecesc îmbină legumele proaspete, brânza și ierburile aromatice într-un preparat simplu și foarte gustos.

ardei in stil grecesc jpg

Ingrediente

4 ardei capia

200 g brânză feta

80 g măsline Kalamata fără sâmburi

ceapă verde

2 linguri ulei de măsline extravirgin

1/2 linguriță oregano uscat

piper negru, proaspăt măcinat

pătrunjel proaspăt, pentru decor

½ lămâie, pentru stropit la servire

Mod de preparare

Speli ardeii, îi tai pe lung și îndepărtezi semințele și nervurile. Toci ceapa verde și măslinele mărunt.

Într-un bol, tai feta cubulețe. Adaugi ceapa verde tocată fin, măslinele și oregano. Torni o lingură de ulei de măsline și presari piper după gust. Amesteci bine compoziția.

Umpli jumătățile de ardei cu acest amestec și le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropești cu restul de ulei de măsline. Coci 20-25 de minute, până ce ardeii sunt rumeniți pe margini. Presari pătrunjel tocat și stropești cu puțin suc de lămâie chiar înainte de servire.