Ardei umpluţi cu soia şi orez

ardei umpluti cu soia si orez jpeg

Pentru zilele de post care se apropie, această propunere este chiar potrivită!

Ingrediente

4 ardei graşi mari 1 pachet de soia granule 200 g orez cu bobul lung 2 cepe mari 3 ciuperci frunze de ţelină cu tije cu tot 2 roşii pătrunjel verde 4-5 linguri ulei 300 ml supă de legume 80 g stafide (facultativ) sare piper

Cum se prepară

Se fierb granulele de soia în apă condimentată după gust, timp de 15 minute, se strecoară şi se pun deoparte. Se alege orezul, se spală şi se opăreşte 5 minute, apoi se strecoară şi se clăteşte cu apă rece.Se taie ceapa fin, se căleşte în ulei bine încins, până devine sticloasă. Se adaugă granulele de soia, ciupercile tăiate fin, orezul, frunzele şi tijele de ţelină tăiate, stafidele (facultativ), roşiile curăţate de pieliţe şi date pe răzătoare. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă totul 20 de minute, amestecând permanent ca să nu se prindă.

Între timp, se taie ardeii pe jumătate, se scot seminţele, dar se păstrează codiţele, pentru aspect. Se umplu cu compoziţia de orez, se aşază într-o formă termorezistentă, se toarnă peste ei supa de legume şi se pun la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc calzi sau reci.