Bol Buddha

Bolul Buddha este o alegere sănătoasă, un mix de legume, cereale, proteine și sosuri, servit într-un bol mare, aranjat frumos. 

bolul budha jpg

Ingrediente

Pentru bază

100 g orez brun

Pentru topping

1 cartof dulce, tăiat cuburi

100 g năut fiert

150 g broccoli desfăcut buchețele

1 avocado

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

boia afumată

Pentru sos tahini

2 linguri pastă de tahini

1 linguriță suc de lămâie

1 linguriță sirop de arțar

1-2 linguri apă

1 praf de usturoi

semințe de susan

Mod de preparare

Fierbi orezul brun, apoi îl dai deoparte. Așezi cuburile de cartof dulce și năutul pe o tavă, le stropești cu ulei, condimentezi cu sare, piper și boia, și le coci în cuptor 20–25 de minute, până se rumenesc.

Fierbi broccoliul la abur 4–5 minute, până devine fraged, dar rămâne verde-intens și tai avocadoul felii subțiri.

Amesteci ingredientele pentru sosul tahini într-un bol mic până obții o cremă fină.

Împarți orezul în două boluri, așezi deasupra, pe secțiuni: cartof dulce copt, năut, broccoli, avocado. Torni sosul tahini deasupra și presari semințe de susan.