Bol Buddha
Bolul Buddha este o alegere sănătoasă, un mix de legume, cereale, proteine și sosuri, servit într-un bol mare, aranjat frumos.

Ingrediente
Pentru bază
100 g orez brun
Pentru topping
1 cartof dulce, tăiat cuburi
100 g năut fiert
150 g broccoli desfăcut buchețele
1 avocado
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
boia afumată
Pentru sos tahini
2 linguri pastă de tahini
1 linguriță suc de lămâie
1 linguriță sirop de arțar
1-2 linguri apă
1 praf de usturoi
semințe de susan
Mod de preparare
Fierbi orezul brun, apoi îl dai deoparte. Așezi cuburile de cartof dulce și năutul pe o tavă, le stropești cu ulei, condimentezi cu sare, piper și boia, și le coci în cuptor 20–25 de minute, până se rumenesc.
Fierbi broccoliul la abur 4–5 minute, până devine fraged, dar rămâne verde-intens și tai avocadoul felii subțiri.
Amesteci ingredientele pentru sosul tahini într-un bol mic până obții o cremă fină.
Împarți orezul în două boluri, așezi deasupra, pe secțiuni: cartof dulce copt, năut, broccoli, avocado. Torni sosul tahini deasupra și presari semințe de susan.




























