Borek cu cartofi

borek jpeg

Borekul este o plăcintă cu diverse umpluturi, întâlnită mai ales în Turcia, dar şi în zona balcanică. Vă prezentăm o variantă de post, de borek cu cartofi.

Dificultate mică/90’/8 porţii

Ingrediente:

500 g aluat foitaj

6-7  cartofi medii

1 fir praz

6 linguri ulei

1 legătură mărar

sare, piper după gust

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă (dar să nu fie foarte pătrunşi), îi scurgi şi-i laşi să se răcească. Îi cureţi de coajă, îi tai cubuleţe, tai şi prazul rondele. Le căleşti în ulei bine încins, până se înmoaie. Presari mărarul tocat şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi apoi să se răcească.

Aşezi o parte din foitajul dezgheţat pe o planşetă presărată cu făină, îl întinzi puţin şi îl aşezi într-o tavă.

Torni umplutura de legume, netezeşti şi pui a doua foaie întinsă. O înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Coci circa 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg