Borş de sfeclă

bors sfecla jpeg

Bucatele cu mai puţine calorii sunt de dorit după perioade cu mese lungi şi copioase. Prepară acest borş de sfeclă pentru o cură sănătoasă cu zeamă acră.

Ingrediente

400 g carne de vită 1/2 varză albă 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 sfeclă roşie mare 2-3 cartofi 3-4 căţei de usturoi 1 conservă mică pastă de tomate 500 ml borş ½ legătură leuştean 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar smântână, opţional ulei sare piper

Mod de preparare

Speli şi cureţi carnea, o tai şi o pui la fiert în 2 litri de apă, cu un praf de sare. Spumuieşti din când în când şi laşi la foc mic, până se înmoaie. Speli şi cureţi legumele. Toci ceapa şi varza, tai cubuleţe ardeiul, sfecla şi cartofii, şi dai prin răzătoarea mare morcovul. Căleşti în puţin ulei ceapa, ardeiul gras şi morcovul, apoi adaugi sfecla şi pasta de tomate. După câteva minute, stingi cu două căni de apă fierbinte şi laşi să fiarbă până se înmoaie sfecla, apoi le torni în zeama de vită.

Când carnea este aproape gata, adaugi şi cartofii. După 15 minute pui varza, fierbi separat borşul şi-l torni în oală şi adaugi usturoiul pisat. Potriveşti de sare şi piper. Stingi focul şi, după câteva minute, presari verdeţurile tăiate. Poţi servi cu smântână.

sursa foto: Profimedia