Brioșe cu legume
Sperăm să-ţi placă propunerea noastră de brioşe.
Ingrediente
200 g făină
1 linguriță praf de copt
2 ouă
120 ml lapte
60 ml ulei de măsline
100 g ciuperci
1 ardei gras
1 dovlecel
o mână de mazăre boabe
1 legătură ceapă verde, tăiată fin
mărar și pătrunjel proaspăt
cimbru proaspăt, tocat
60 g brânză cheddar, rasă
sare, piper
Mod de preparare
Într-un bol mare, amesteci făina cu praful de copt, sarea și piperul. Într-un alt bol, bați ouăle, adaugi laptele și uleiul și amesteci bine. Torni amestecul de lichide peste cel de făină și omogenizezi.
Adaugi ciupercile, ardeiul gras, dovlecelul, ceapa verde, mărarul, pătrunjelul, toate tăiate mărunt. Pui cimbrul și brânza rasă și amesteci ușor, până când ingredientele sunt încorporate.
Torni aluatul în formele de brioșe, tapetate cu unt în prealabil, umplându-le aproximativ trei sferturi. Coci brioșele 20-25 de minute sau până când trec testul scobitorii. După ce s-au copt, le lași să se odihnească în formă câteva minute.