Broccoli picant prăjit
Unora şi mai ales copiilor nu prea le place broccoli, de aceea sunt necesare reţete gustoase care să-i ademenească.
De ce ai nevoie ca să faci broccoli picant prăjit:
cană (50-60 g)
linguri pastă de c
lingură
cană (240 ml) lapte de
lingură oţet de mere
cană (150 g)
cană (110 g) amid
s
căni pes
căpăţână de
Faci sosul amestecând împreună maioneza, pasta de chilli paste şi nectarul într-un bol mic. Dai deoparte. Amesteci oţetul de mere cu laptele de migdale într-un mic bol şi laşi să stea câteva minute pentru a face lapte bătut vegan. Faci aluatul: pui făina, amidonul de porumb şi sare într-un castron mediu pentru mixare, apoi adaugi sosul picant şi amestecul de lapte de migdale peste ingredientele uscate şi le amesteci bine până se combină.
Tai broccoli în bucheţele, apoi încălzeşti uleiul într-o tigaie medie înaltă. Treci fiecare bucheţel de broccoli prin aluat, apoi prin pesmet, aşa încât să fie acoperit complet. Când uleiul s-a încins, pui broccoli şi prăjeşti 1-2 minute pe fiecare parte, sau până devine maroniu şi crocant. Stropeşti cu sosul şi serveşti imediat. Opţional, pentru un aspect plăcut ochiului, poţi orna cu ceapă verde tocată mărunt.