Budincă de paste cu broccoli

budinca de paste cu broccoli jpeg

Ştiai că brânza este recomandată persoanelor care vor să slăbească? Şi asta pentru că are foarte puţine calorii. Mai mult, alimentul este indicat şi celor care au probleme cardiovasculare ori suferă de anxietate, întrucât este o sursă naturală de vitamina B12, importantă pentru sănătatea creierului şi a sistemului nervos.

Ingrediente (4 porţii)

300 g penne 300 g broccoli 4 ouă 1 cană smântână 100 g telemea 150 g caşcaval ras 6-8 felii şuncă sare piper nucşoară unt 2-3 linguri pesmet

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă cu puţină sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Opăreşti, 3-4 minute, bucheţelele de broccoli, apoi le treci printr-un jet de apă rece şi le laşi la scurs într-o sită. Într-un bol, spargi ouăle şi le baţi împreună cu smântâna. Pui un praf de sare, piper şi un vârf de cuţit de nucşoară. Ungi un vas termorezistent cu puţin unt şi îl presari cu pesmet. Pui, în straturi, paste, jumătate din cantitatea de şuncă, telemea sfărâmiţată, broccoli şi din amestecul de ouă şi smântână, apoi restul de şuncă, broccoli şi brânză. Ultimul strat va fi de paste, torni restul de sos şi presari caşcaval ras. Dai la cuptor până se rumeneşte.