Carpaccio cu dovlecei FOTO

carpaccio cu dovlecei jpeg

Această salată uşoară, care se face din doar 5 ingrediente, este preparatul perfect pe care trebuie să îl încerci vara asta. Poţi să serveşti o porţie de carpaccio ca aperitiv, fie ca o garnitură sau chiar la masa de prânz, ca un fel de mâncare de sine stătător, dacă îţi doreşti un preparat light, cu puţine calorii, pentru tine şi partenerul tău.

Carpaccio cu dovlecei – Ingrediente

2 dovlecei de mărime potrivită 1/2 lămâie 4 linguriţe de ulei de măsline sare grunjoasă, după gust piper negru, după gust 20-30 g frunze rucola parmezan ras, după gust

Carpaccio cu dovlecei – Mod de preparare

Speli dovleceii, le tai capetele şi îi feliezi pe lungime, având grijă să obţii felii cât mai subţiri.

Combini uleiul şi zeama de lămâie. Aşezi un strat de dovlecei pentru a acoperi un platou mare. Condimentezi cu sare şi piper şi stropeşti legumele cu puţin dressing din ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

image

Repeţi aşezarea straturilor cu dovlecei, sare, piper, ulei de măsline şi zeamă de lămâie, până când termini toată cantitatea de legume. Laşi să se marineze cel puţin 10 minute.

Chiar înainte să serveşti, aşezi frunzele de rucola peste dovlecei, razi puţin parmezan şi preparatul este gata. Acum poţi să mănânci o porţie de carpaccio cu dovlecei.

image