Cartofi copţi

Repede, repede până nu îşi intră primăvara în drepturi, îţi recomandăm o porţie de cartofi copţi.
De ce ai nevoie pentru cartofi copţi
4 cartofi medii
ulei de măsline sau unt
sare grunjoasă
piper
Cum se prepară cartofi copţi
Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt în tavă. Înţepi din loc în loc cartofii în coajă, spălaţi în prealabil. Pui cartofii în tavă şi-i dai la cuptor 25 de minute. Scoţi tava, ungi cartofii cu ulei sau cu unt topit, şi-i condimentezi cu sare şi piper după gust. Dai din nou tava la cuptor 20 de minute, însă după 10 minute întorci cartofii pe cealaltă parte, pentru a se coace uniform. Înfige o furculiţă în cartofi, dacă intră uşor, sunt gata, dacă nu, mai lasă-i încă 5 minute.