Cartofi cu brânză şi fenicul, la cuptor

cartofi cu branza si fenicul jpeg

Uşor de preparat, reţeta de cartofi cu brânză şi fenicul, la cuptor, este ideală pentru prânz sau cină. Feniculul este o plantă originară din zona Mediteraneană, ce oferă o aromă deosebită mâncărurilor.

Ingrediente

1-2 linguri ulei

1 lingură unt

2 roşii, feliate

400 g năut, la conservă

25 g măsline negre, feliate

1 kg bulbi de fenicul

125 g brânză de capră

cimbru

rozmarin

sare

piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C.   Cureţi şi tai bulbii de fenicul rondele. Sotezi împreună cu năutul scurs, într-o tigaie, în puţin unt, aproximativ 8-10 minute.

Aşezi într-o tavă. Pui deasupra roşiile, măslinele şi brânza de capră, feliată. Condimentezi cu cimbru, sare şi piper, după gust. Torni puţin ulei, uniform.  Dai la cuptor, pentru 20-25 de minute. Serveşti cu frunze de rozmarin, dacă vrei.

Sursa https://realfood.tesco.com