Cartofi cu brânză şi fenicul, la cuptor

Uşor de preparat, reţeta de cartofi cu brânză şi fenicul, la cuptor, este ideală pentru prânz sau cină. Feniculul este o plantă originară din zona Mediteraneană, ce oferă o aromă deosebită mâncărurilor.
Ingrediente
1-2 linguri ulei
1 lingură unt
2 roşii, feliate
400 g năut, la conservă
25 g măsline negre, feliate
1 kg bulbi de fenicul
125 g brânză de capră
cimbru
rozmarin
sare
piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Cureţi şi tai bulbii de fenicul rondele. Sotezi împreună cu năutul scurs, într-o tigaie, în puţin unt, aproximativ 8-10 minute.
Aşezi într-o tavă. Pui deasupra roşiile, măslinele şi brânza de capră, feliată. Condimentezi cu cimbru, sare şi piper, după gust. Torni puţin ulei, uniform. Dai la cuptor, pentru 20-25 de minute. Serveşti cu frunze de rozmarin, dacă vrei.
Sursa https://realfood.tesco.com