Cartofi dulci cu feta

Cartofii dulci cu feta sunt un preparat simplu, poate fi servit ca garnitură, prânz ușor sau chiar cină vegetariană plină de savoare.

cartofi dulci cu feta jpg

Ingrediente

2 cartofi dulci mari

100 g iaurt grecesc

1 avocado bine copt

80 g brânză feta

microplante

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță suc de lămâie

1 ridiche, pentru decor

Mod de preparare

Speli cartofii dulci și îi înțepi cu o furculiță în câteva locuri. Îi ungi cu ulei de măsline și îi coci în cuptorul preîncălzit 40-45 de minute, până devin moi.

Pasezi avocadoul cu o furculiță și amesteci cu sucul de lămâie, sare și piper.

Tai cartofii copți pe lungime, fără să-i despici complet, apoi le desfaci ușor miezul cu o furculiță. Umpli fiecare cartof cu iaurt grecesc, avocado și brânză feta sfărâmată.

Decorezi cu microplante și felii subțiri de ridiche.