Cartofi duLci gratinați
Descoperă rețeta de cartofi dulci gratinați – un preparat cremos și aroma. Perfect pentru cină sau o garnitură delicioasă.

Ingrediente
800 g cartofi dulci
2 căței de usturoi, zdrobiți
200 ml smântână pentru gătit
100 ml lapte
50 g brânză tare rasă
sare
piper
nucșoară
1 lingură unt, pentru uns
1 lingură pătrunjel verde tocat
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul și ungi o formă ceramică cu unt. Așezi feliile de cartof dulce în straturi, ușor suprapuse.
Într-un bol, amesteci smântâna, laptele, usturoiul, sare, piper și un praf de nucșoară. Torni compoziția lichidă peste cartofi, astfel încât să fie acoperiți uniform. Presari brânza rasă deasupra.
Coci 35-40 de minute, până când cartofii sunt fragezi și stratul superior e rumenit. La final, pui pătrunjel verde tocat, pentru prospețime.