Cartofi gratinaţi

Una dintre cele mai apreciate speciatităţ franţuzeşti, cartofii gratinaţi sunt o idee excelentă pentru masa de Crăciun.
Ai nevoie de
300 ml smântână
1 căţel de usturoi
cimbru
1 kg cartofi tăiaţi feliuţe subţiri
½ lingură sare
½ brânză cedar rasă
½ cană brânză gruyere rasă
½ cană caşcaval ras
2 linguri unt
Dă drumul la cuptor. Pune smântâna într-o tigaie, adaugă cimbru după gust şi usturoiul pisat. Când începe să fiarbă, mai lasă 5 minute pe foc, după care stinge flacăra. Amestecă cele trei feluri de brânză.
Într-o tigaie neaderentă, aranjează o treime din feliile de cartofi una lângă alta. Presară un praf de sare, un strat de brânză, o lingură de unt. Mai aşază încă 2 straturi de brânză şi cartofi. Deasupra toarnă smântâna. Dă tigaia la cuptor până cartofii devin uşor arămii.
Sursa foto http://www.southernboydishes.com