Cartofi gratinaţi cu caşcaval

Apetisanţi şi îmbietori, cartofii gratinaţi cu caşcaval sunt atât de buni încât nu vor rezista prea mult în farfurie.
Ingrediente
450 g cartofi
500 ml lapte
50 g caşcaval ras
4 linguri unt
4 linguri făină
sare
piper
Mod de preparare – Cartofi gratinaţi cu caşcaval
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Speli cartofii bine şi îi fierbi în coajă în apă cu puţină sare aproximativ 15 minute. Topeşti untul într-o tigaie. Amesteci cu făina 1-2 minute, apoi încorporezi treptat laptele. Ţii pe foc 7-10 minute, până când sosul începe să se îngroaşe.
Iei de pe foc şi combini cu caşcavalul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi cartofii feliaţi într-un vas termorezistent uns cu puţin unt. Torni sosul şi dai la cuptor 15-20 de minute. Serveşti după ce s-au răcit puţin.
Sursa http://12tomatoes.com