Cartofi gratinaţi, cu sos de smântână

Nu ai nevoie de vreo garnitură la aceşti cartofi gratinaţi, cu sos de smântână. Sunt atât de gustoşi că vei mai cere o porţie!
De ce ai nevoie pentru cartofi gratinaţi
2 linguri unt
2 kg cartofi albi
400 g smântână
400 g cremă de brânză
1 praf de sare
piper
parmezan ras
Cum se prepară cartofii gratinaţi
Dai drumul la cuptor şi ungi tava cu unt. Amesteci crema de brânză cu smântâna, adaugi sare şi piper după gust, apoi omogenizezi.
Tai cartofii felii de 1-2 mm grosime, le speli şi le amesteci cu crema de brânză. Aşezi feliile una după alta în tavă şi torni deasupra crema rămasă. Acoperi tava cu o folie şi o dai la cuptor 30 de minute. Îndepărtezi folia, presari parmezan ras după gust şi dai din nou tava la cuptor 30 de minute sau până când se rumenesc cartofii.