Cartofi gratinaţi, la cuptor

Cartofii gratinaţi cu brânză sunt un deliciu. Prepară-i într-un mod extraordinar de simplu, la cuptor şi asezonează-i cu boia.
Ingrediente
900 g cartofi, feliaţi
40 g unt
3 linguri făină
350 ml lapte
1 praf de sare
110 g brânză cheddar, rasă
boia
sare
ardei iute cayenne
Mod de preparare
Într-un bol, încorporezi făina în untul topit. Laşi deoparte 1 minut. Mixezi cu laptele rece. Condimentezi cu sare şi ardei iute, după gust. Dai sosul pe foc, până dă în clocot. Amesteci din când în când. Combini cu brânza, până se topeşte.
Aşezi jumătate din cartofi într-un vas. Torni jumătate din cantitatea de sos peste ei. Continui cu restul de cartofi şi sosul rămas. Presari extra brânză şi boia, dacă vrei. Dai la cuptorul încălzit la 176 °C, pentru 1 oră. Serveşti imediat.
Sursa http://www.food.com