Cartofi umpluţi cu roşii şi caşcaval

cartofi umpluti rosii cascaval jpeg

Suntem înnebuniţi după cartofi umpluţi la cuptor. Ne plac toate combinaţiile de gusturi şi arome într-un „buchet“ parfumat.

Ingrediente

8 cartofi mijlocii 4 roşii 100 g caşcaval 50 g frunze de busuioc 4 linguri smântână 1 linguriţă boia iute 4 căţei usturoi 2 linguri unt sare piper

Cum se prepară

Cartofii se spală bine (nu se curăţă de coajă) şi se pun la fiert în apă cu o linguriţă de sare. Se lasă să fiarbă pe jumătate, se scurg şi se lasă să se răcească. Se ­taie cartofii în jumătate, pe lung, şi se scobesc cu o linguriţă, lăsând o margine de circa 0,5 cm. Din frunzele de busuioc se face un piure, iar roşiile se curăţă de seminţe. Miezul de la cartofii scobiţi se amestecă cu smântâna, se adaugă boiaua de ardei, busuiocul şi usturoiul pisat. În cele din urmă, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe foarte mici, sare şi piper, după gust.

Jumătăţile de cartofi se ung cu unt topit, se umplu cu amestecul cu roşii şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute. Se scot, se presară cu caşcaval ras şi se introduc din nou la cuptor până când se rumenesc frumos. Se servesc calzi.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg