Castraveţi muraţi şi picanţi. Reţeta lui Jamie Oliver

Reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi este extrem de simplă şi a fost testată de Jamie Oliver. Prepară-ţi şi tu o serie de borcane de castraveţi muraţi şi picanţi, iar la iarnă te vei bucura de savoarea lor. În doar o oră şi 10 minute, aceste murături delicioase vor fi gata.
Castraveţi muraţi şi picanţi – Ingrediente
6 castraveţi mici sau 2 mai mari 2 şalote sau 2 cepe albe 2 linguriţe sare 2 linguriţe boabe de muştar ½ linguriţă turmeric 2 steluţe anason 75 g zahăr pudră 150 ml oţet din vin
Castraveţi muraţi şi picanţi – Mod de preparare
Tai castraveţii care în jumătăţi, pe lungime. Cureţi şi tai ceapa rondele fine. Aşezi castraveţii şi ceapa sau şalotele într-o strecurătoare, presari peste legume 2 linguriţe de sare grunjoasă. După 45 de minute, le clăteşti bine. Combini toate celelalte ingrediente într-o cratiţă şi le fierbi până dau în clocot. Amesteci bine până se dizolvă zahărul. Aşezi castraveţii cât mai bine într-un borcan de sticlă înalt, apoi torni lichidul peste ei. Închizi etanş şi laşi borcanele să se „odihnească“ cel puţin 24 de ore. Serveşti aceşti castraveţi muraţi şi picanţi ca garnitură, alături de o friptură suculentă.
Sursa + foto: jamieoliver.com