Cea mai simplă mâncare de mazăre – Reţeta lui Jamie Oliver

mancare de mazare jamie oliver jpeg

Jamie Oliver, renumitul bucătar şi realizator de emisiuni culinare, ne recomandă astăzi o reţetă extrem de simplă de mâncare de mazăre. Micuţel boabe de mazăre sunt modalitatea perfectă de a-i convinge pe copiii tăi să îşi mănânce legumele. Iar mâncarea aceasta o să le placă mult de tot!

Cea mai simplă mâncare de mazăre – Ingrediente (4 porţii)

4 mâini de mazăre proaspătă sau congelată ulei 1 mână mică de parmezan (dat prin răzătoarea mică) 1 lămâie piper alb măcinat

Mod de preparare

Fierbi boabele până când se înmoaie, le iei de pe foc şi le scurgi într-o sită. Păstrezi o cană sau o ceaşcă din apa în care ai fiert mazărea.

Pui boabele la loc în cratiţă, torni apa pe care ai păstrat-o şi adaugi un strop de ulei. Amesteci bine, apoi presari parmezanul ras şi amesteci iarăşi, până când toate boabele sunt acoperite uşor de parmezanul topit.

Dacă este nevoie, mai adaugi puţină apă ca să nu se lipească boabele între ele. Storci puţină zeamă de lămâie peste boabe şi presari puţin piper alb măcinat.

PONT: Această mâncare de mazăre este mai bine să fie făcută pe ultima sută de metri, chiar înainte să o serveşti, la fel ca la rizotto. În momentul în care boabele de mazăre încep să se răcească, îşi vor pierde consistenţa.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com