Ceapă roșie murată
Ceapa roșie murată este o garnitură care adaugă culoare și prospețime oricărei mese. Este perfectă alături de fripturi, burgeri, salate, brânzeturi sau preparate tradiționale românești.

Ingrediente
500 g ceapă roșie
2 linguri zahăr
250 ml oțet de vin alb
1 lingură sare grunjoasă
2 frunze de dafin
5 boabe ienupăr
1 crenguță rozmarin
250 ml apă
1 linguriță boabe de piper negru
1 linguriță fulgi de chili
Mod de preparare
Cureți ceapa roșie și o tai rondele.
Într-o cratiță, pui apa, oțetul, zahărul și sarea, și fierbi până se dizolvă bine.
Pui în borcan rondelele de ceapă, frunza de dafin, rozmarinul, ienupărul, boabele de piper și fulgii de chili. Torni lichidul fierbinte peste ceapă, până o acoperi complet.
Închizi borcanul și lași să se răcească la temperatura camerei, apoi îl pui într-un loc răcoros.




























