Cel mai gustos piure de conopidă

piure de conopida jpeg

Dacă vrei să reduci consumul de cartofi, poţi încerca această reţetă. Prepară-ţi chiar astăzi un piure de conopidă, renunţă la clasicii cartofi bogaţi în amidon şi bucură-te de gustul fin al acestui preparat extrem de simplu şi rapid. Nu crezi că piureul de conopidă poate fi mai bun decât cel din cartofi? Vei fi surprinsă după ce îl vei gusta!

Piure de conopidă – Ingrediente

1 căpăţână de conopidă 2 linguri de smântână grasă 1 lingură de unt 60 g brânză cheddar au alt caşcaval cu o aromă puternică sare, după gust piper, după gust

Piure de conopidă – Mod de preparare

Speli şi cureţi conopida, o rupi în bucheţele mai mici sau potrivite. Le pui într-un bol mare termorezistent, cu 2 linguri de smântână şi 1 lingură de unt.

Dai conopida la cuptorul cu microunde, fără să acoperi bolul, 6 minute, setând aparatul la cea mai mare putere. Amesteci pentru ca leguma să fie acoperită de amestecul de smântână şi unt. Apoi dai la cuptorul cu microunde încă 6 minute, la puterea cea mai mare.

Când e gata, scoţi bolul din cuptor şi pui conopida într-un blender de mare viteză, împreună cu brânza cheddar sau alt caşcaval tare. Pasezi până obţii un piure cremos şi omogen.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dacă vrei, ajustezi cantităţile de smântână şi unt, după preferinţă.

Sursa: ibreatheimhungry.com. Foto: pinterest.com

Supă-cremă de conopidă

Supă-cremă de conopidă

Conopidă pane

Conopidă pane

Pui cu conopidă

Pui cu conopidă

Conopidă cu şuncă la cuptor

Conopidă cu şuncă la cuptor