Chec cu ardei

Pentru a prepara un aperitiv delicios ai nevoie de doar câteva ingrediente. Cu puţină îndemânare şi obţine cel mai pufos chec cu ardei.
De ce ai nevoie pentru chec cu ardei
250 g unt sau margarină, pentru prăjituri
1 lingură praf de copt
4 ouă
300 g brânză sărată
2 ardei graşi
1 lingură mentă uscată
400 ml lapte
500 g făină
sare
piper
Cum se prepară checul cu ardei
Dai drumul la cuptor şi tapetezi două tăvi de chec. Cerni făina amestecată cu praful de copt. Baţi ouăle cu trei sferturi din cantitatea de unt până când capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina, brânza rasă, laptele şi menta. Asezonezi cu sare şi piper, adaugi ardeii tocaţi şi omogenizezi. Pui compoziţia în tăvi, o nivelezi şi aşezi din loc în loc bucăţi din untul rămas. Dai tăvile la cuptor până când se rumenesc checurile.