Chec cu ciperci şi măsline

chec cu branza si masline 580x400 jpeg

Postul nu înseamnă să nu mai mănânci lucruri bune, preparate în casă, ci din contră. Mai bine preparăm mâncarea de post în casă, căci este foarte posibil să găsim multe ingrediente nesănătoase în preparatele de post. Checul cu ciuperci şi măsline este foarte bun, mai ales dacă se face fără ouă sau lapte. Chiar dacă ne gândim că nu există prea multe preparate gustoase, iată că ne înşelăm.

Ingrediente pentru Chec cu ciuperci şi măsline:

- 200 de grame de ciuperci proaspete

- 100 de grame de măsline tăiate

- 200 de ml de apă minerală

- 50 de ml de ulei de floarea-soarelui sau de măsline

- 1 morcov mic

- 1 lingură de seminţe de in

- 1 lingură de seminţe de mac

- 250 de grame de făină

- 1 ardei iute sau 1 lingură de pudră de boia iute

- 1 plic de praf de copt

- câteva frunze de pătrunjel

- 1 linguriţă de sare

- 1/4 linguriţă de drojdie uscată

Să trecem la prepararea Checuui cu ciperci şi măsline:

Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile, apoi se pun la fiert câteva minute, între 10 şi 20 de minute. Morcovul se curăţă, se spală şi se rade. Pătrunjelul se spală şi se toacă mărunt.

Apa carbogazoasă se pune într-un castron, apoi se adaugă treptat uleiul, sarea şi făina şi se amestecă cu telul. Apoi, se adaugă şi restul. Mai întâi seminţele de mac şi de in, care sunt foarte gustoase şi sănătoase şi ar trebui incluse în post. Se mai pun ciupercile, măslinele, pătrunjelul, morcovul, praful de copt, drojdia. Se amestecă bine şi se mai adaugă făină dacă este aluatul prea moale. Nu trebuie să iasă un aluat apos, ca la clătite, ci unul mai închegat.

Se ia o tavă de chec, se unge cu ulei şi se presară făină. Se bagă la cuptorul preîncins vreme de 20-25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Se stinge focul şi se mai lasă în cuptor 15 minute cu uşa închisă.

Este un aperitiv de post foarte bun, pe care sigur vei vrea să îl faci mai des în post. Îl poţi face fără să adaugi seminţe de mac sau in, dar ele sunt foarte bune şi sănătoase şi dau un gust mai bun. Este excelent, nici nu zici că-i de post. Poftă bună!